Голяма международна автомобилна компания оглежда България  за завод. Страната ни

...
Голяма международна автомобилна компания оглежда България  за завод. Страната ни
Коментари Харесай

Автомобилен гигант оглежда България

Голяма интернационална автомобилна компания оглежда България  за цех. Страната ни е получила питане от интернационален съветник. Това изясни икономическият министър Лъчезар Борисов в изявление за бТВ. Повод бе фактът, че кметът на Враца Калин Каменов заяви, че гладът договаря за нов автозавод.

Във Враца има интерес от автомобилни компании. Има интерес от европейски компании. Браншът се развива извънредно бързо - над 270 компании в аутомотив бранша, заяви министър Борисов. Той разясни, че подобен вид договаряния може да теме месеци, даже години и изясни, че не е ясно коя е интернационалната компания, тъй като към този момент имаме единствено питане.

35 млн. лева за  8100 компании за разплатени през Национална агенция за приходите по последната мярка в помощ на бизнеса, заяви икономическият министър. Той удостовери, че най-засегнатият отрасъл от рецесията е ресторантьорството. " Един бизнес е изработен, с цел да работи, а не с цел да бъде подпомаган от страната с стопански и аз постоянно съм в спор с националния действен щаб. Искам бизнесът да работи, само че здравето е по-важно ", уточни той. По думите му към 112 милиона лв. e общо цената на поисканите средства от страната поради затворените бизнеси.

Направихме добър баланс – поддържаме финансовата непоклатимост, мислим за бизнеса и за здравето на хората, разяснява министър Борисов. Според него доказателство са постоянните макроикономически индикатори на страната спрямо останалите страни-членки на Европейски Съюз. Въпреки рецесията, данните на министерството на стопанската система демонстрират, че неактивните компании в страната през 2020 година са намалели с 4%.

" Проведохме най-либералните противоепидемични ограничения в Европа и това даде своите резултати във връзка с стопанската система и нейното развиване. Един от рисковете за ресторантьорския отрасъл е, че колкото по-дълго остане затворен, толкоз повече фрагменти ще се пренасочат към други бизнеси. В момента, когато би трябвало да стартират да работят, може да стои този проблем ", изясни Лъчезар Борисов.

Министърът на стопанската система съобщи, че сега не би трябвало да се вършат промени в данъчната политика, както желае опозицията. „ Данъчната политика сега си прави работата и тя не би трябвало да бъде променяна. Интервенцията в поддръжка на бизнеса би трябвало да бъде с финансовите ограничения, а не посредством промени в данъчната политика “, съобщи той.

Нямам покана за листите, сподели Лъчезар Борисов в отговор на въпроса дали ще бъде включен в описите на ГЕРБ за парламентарните избори. Аз съм специалист и постоянно бих работил за стопанската система на страната, сподели министърът на стопанската система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР